<< TILBAGE TIL FILMOVERSIGTEN

Du skal være medlem for at se filmen

Fra kun Kr. 49,- / md. har du ubegrænset adgang til alle vores jagtfilm.
Bemærk: Nye film hver måned!

TILMELD DIG NU

Fuglefangst

På afgrundens rand – i videnskabens navn
Tilbage i 2006 var der store forventninger til at finde olie i den grønlandske undergrund.
Licenserne til at søge efter olie var i udbud, og den grønlandske natur skulle beskrives og undersøges inden det store olieeventyr gik i gang.
Allerede dengang fulgte vi intenst med i disse forskningsprojekter. Og vi gjorde det på den mest sofistikerede måde man kan tænke sig, ved simpelthen at blive en del af forskningen.
HuntersMagazine´s egen Steen Andersen har en fortid som frafalden biolog, og pludselig var der her en mulighed for at hans biologiske formåen kunne forenes med hans trang til at fortælle om alt det vilde derude. Så Steen blev – og er vel til dels stadig – en del af forskerholdet og har siden 2006 været tilbagevendende mand på diverse ekspeditioner til både Grønland og Canada.
Her er reportagen tilbage fra 2006, hvor Steen assisterer dyrlægen fra det der dengang hed DMU og som i dag er en del af Aarhus Universitet.
Jobbet går ud på at fange polarlomvier på fuglefjeldet, bedøve dem og implantere en satellitsender i de mellemstore fugle.
Reportagen her viser det hele. Fangsten, operationerne og forklarer hvad det hele skal gøre godt for…. OG det har blandt andet en hel del med jagt at gøre!


Medvirkende:
Christian Sonne, Dyrlæge og seniorforsker
Anders Mosbech, Seniorforsker
Allan Juhl Kristensen, Ingeniør og bjergklatrer
David Boertmann, Seniorforsker
Flemming Merkel, Seniorforsker
Rune Ritz, Biolog og bjergklatrer
Steen Andersen

Sprog: Dansk
Varighed: 26 minutter 9 sekunder